Gluténmentes lepényke

Ez a szénhidrátcsökkentett lisztből készült lepényke tökéletes kiegészítője lehet akár egy gyros tálnak is. A lepényből természetesen készíthetünk akár szendvicset is.
Hozzávalók:
A lepényhez:
    ●280 g it’s us kate’s low carb sós univerzális lisztkeverék
    ●4 g szárított élesztő
    ●250 g langyos víz
    ●5 g étolaj
Csirkemell:
    ●1/2 csirkemell filé
    ●Ízlés szerint só
    ●2 gerezd fokhagyma
    ●2 teáskanál oregánó
    ●1/2 kávéskanál őrölt feketebors
    ●1/2 kávéskanál füstölt pirospaprika
    ●2 evőkanál olívaolaj
Tzatziki saláta:
    ●2 db kígyóuborka
    ●1 db lilahagyma
    ●2 gerezd fokhagyma
    ●2 evőkanál cukor
    ●2 evőkanál ecet
    ●1/2 kávéskanál só
    ●300 g tejföl
    ●3 púpos evőkanál majonéz
Ízlés szerint zöldségek.
Elkészítés:
    ●A lepényhez egy tálba mérjük ki a langyos vizet, adjuk hozzá az élesztőt, a lisztkeveréket és gyúrjunk rugalmas tésztát, közben öntsük rá az olajat is.
    ●Formázzunk 4 db egyforma bucit. A bucikat nyújtsuk ki fél cm-es kör alakúra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kelesszük szobahőmérsékleten 30 percet.
    ●220 fokra előmelegített sütőben süssük a lepények mindkét oldalát 6-6 percet.
    ●A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, pároljuk meg az olívaolajon, közben adjuk hozzá a fűszereket.
    ●A salátához gyaluljuk az uborkát egész vékony csíkokra, a hagymát vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálba az uborkát, a hagymát, szórjuk meg sóval, cukorral, locsoljuk meg az ecettel. Tegyük rá a tejfölt és a majonézt. Gyors mozdulatokkal keverjük össze.
    ●Tálaljuk a húst a lepénykenyérrel, salátával és zöldségekkel. Ez a szénhidrátcsökkentett lisztből készült lepényke tökéletes kiegészítője lehet akár egy gyros tálnak is. A lepényből természetesen készíthetünk akár szendvicset is.
Hozzávalók:
A lepényhez:
    ●280 g it’s us kate’s low carb sós univerzális lisztkeverék
    ●4 g szárított élesztő
    ●250 g langyos víz
    ●5 g étolaj
Csirkemell:
    ●1/2 csirkemell filé
    ●Ízlés szerint só
    ●2 gerezd fokhagyma
    ●2 teáskanál oregánó
    ●1/2 kávéskanál őrölt feketebors
    ●1/2 kávéskanál füstölt pirospaprika
    ●2 evőkanál olívaolaj
Tzatziki saláta:
    ●2 db kígyóuborka
    ●1 db lilahagyma
    ●2 gerezd fokhagyma
    ●2 evőkanál cukor
    ●2 evőkanál ecet
    ●1/2 kávéskanál só
    ●300 g tejföl
    ●3 púpos evőkanál majonéz
Ízlés szerint zöldségek.
Elkészítés:
    ●A lepényhez egy tálba mérjük ki a langyos vizet, adjuk hozzá az élesztőt, a lisztkeveréket és gyúrjunk rugalmas tésztát, közben öntsük rá az olajat is.
    ●Formázzunk 4 db egyforma bucit. A bucikat nyújtsuk ki fél cm-es kör alakúra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kelesszük szobahőmérsékleten 30 percet.
    ●220 fokra előmelegített sütőben süssük a lepények mindkét oldalát 6-6 percet.
    ●A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, pároljuk meg az olívaolajon, közben adjuk hozzá a fűszereket.
    ●A salátához gyaluljuk az uborkát egész vékony csíkokra, a hagymát vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálba az uborkát, a hagymát, szórjuk meg sóval, cukorral, locsoljuk meg az ecettel. Tegyük rá a tejfölt és a majonézt. Gyors mozdulatokkal keverjük össze.
    ●Tálaljuk a húst a lepénykenyérrel, salátával és zöldségekkel.

Ajánlott cikkek