Isteni mézeskalács recept!

Ezzel a recepttel fél óra alatt készíthetünk mézeskalácsot, és ahogy kihűlt, már fogyaszthatjuk is, mert rögtön puha.
A tészta elég lágy, de nem szabad több lisztet keverni hozzá. Rizsliszttel megszórt felületen gyönyörűen lehet nyújtani, szaggatás után már mehet is a sütőbe. Ha 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, akkor szépen megtartja a formáját sütés közben még a süti pecsétes minta is. Ha ennél picit vastagabbra szaggatjuk, akkor pihe-puha bucikákra sülnek.
Ebből az adagból 3 nagy tepsi mézes süthető.
Hozzávalók:
    ●150 g méz
    ●350 g it’s us miklos’ universal plus mix liszt (prebiotikus cikóriainulinnal készült)
    ●100 g porcukor
    ●60 g puha margarin (vagy vaj)
    ●5 g szódabikarbóna
    ●1 púpos teáskanál kakaópor
    ●1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    ●1 db M-es méretű tojás
    ●1 db M-es méretű tojássárgája
Elkészítés:
    ●A mézet melegítsük folyosóra, de semmiképpen se legyen forró.
    ●A lisztet, a porcukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket mérjük egy keverőtálba, morzsoljuk el a puha margarinnal.
    ●Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és az éppen langyos mézet, majd alaposan gyúrjuk össze, míg szép, egynemű tésztát kapunk.
    ●Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagra, szaggassuk ízlés szerint és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
    ●180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
A tetejét díszíthetjük tojáshabbal (ha el nem fogy előtte 😉) .

Ajánlott cikkek